Na koga se lahko obrneš?

Pomoč

Ekipa Osvobojen.si je pripravila seznam organizacij in posameznikov, ki na različne načine pomagajo pri iskanju prave poti na poti čistosti in premagovanja zasvojenosti s spolnostjo. Ne boj se jih kontaktirati, če potrebuješ pomoč ti sam ali kdo od tvojih bližnjih.

Center Chiara

https://www.center-chiara.si/

V Centru ponujajo terapije za pare, družine, posameznike in matere v stiski ter predavanja in delavnice s področij govorice telesa, moškosti, ženskosti, odraščanja, zaljubljenosti, teologije telesa … Omogočeno je tudi učenje naravnega načrtovanja družine po Billingsovi metodi in strokovno svetovanje za nosečnice v stiski.

Center Skupaj

http://www.centerskupaj.si/
040 351 236

Center Skupaj je zasebni zavod, kjer nudimo strokovno terapevtsko pomoč za posameznike, pare, zakonce in družine ter programe za osebnostno rast v obliki raznih delavnic, tematskih predavanj, skupin ipd. Razvijamo tudi nov program za poglobljeno zdravljenje travm, ki ponavadi močno zaznamujejo posameznike in otežijo normalno funkcioniranje.

Exodus 90

https://exodus90.com/
031 298 442

Exodus 90 je devetdesetdnevni duhovni program, ki po zgledu Jezusovega življenja vključuje molitev, askeze in bratstvo. Moški, ki si želijo duhovno rasti in pridobiti večjo svobodo, se zberejo v bratovščino, ki jo sestavlja od 5 do 7 moških. Skoraj vsi možje, ki prihajajo v Exodus 90, iščejo novo raven svobode. Exodus 90 je priložnost, da se odpreš Božjim milostim in s pomočjo molitve, askez in bratstva zaživiš svobodno življenje.

Inštitut Integrum

https://www.institut-integrum.com/
040 186 266

Pri Integrumu želijo prinašati v svet celostno sporočilo o telesnosti in spolnosti, na strokoven in pozitiven način. Programi so pripravljeni za različne skupine in vsebujejo različne pristope (strokovni seminarji za pedagoške delavce in starše, delavnice za birmance in osnovnošolce, dokumentarni filmi, pogovorni večeri, pričevanja in usposabljanja za mlade, individualna mentoriranja in skupine za duhovnike, moške in ženske, ki se želijo osvoboditi pornografije …).

Pastoralno središče sv. Jožefa

https://svjozef.si/
064 178 014

Tečaj Seksualne integritete je tako za tiste, ki se borijo s poželenjem, kot za tiste, ki so doživeli prevaro,  odprt pa je tudi za vse, ki hočejo bolje razumeti, kako pomagati drugim na tem področju. Za pogovor o temi seksualnosti in za okrevanje tako od travme prevare kot od seksualne zasvojenosti je potrebna kultura milosti.  Temeljno za okrevanje je, da smo del varne skupnosti, še zlasti v našem okolju, kjer prevladuje kultura sramu.

Zavod Iskreni

https://iskreni.net/
+386 (0)64 135 136

Na Iskreni ponujajo izobraževanja iz metod naravnega načrtovanja družine (po FertilityCare metodi), izobraževanja o spolni vzgoji za starše, delavnice za mame in hčerke (Čudovita princesa, Skrivnostne lepotice), očete in sinove (Divji bojevnik) ter terapevtsko podporo mladostnikom in družinam.

Smo koga pozabili?